Sint, glad, full og allsidig

Arve Opsahl ble født  14. mai 1921 mens det ennå het Christiania, og døde 29. april 2007 (85 år). Han var en svært allsidig scenekunstner. Ingen kunne som han spille ”full mann” fra revyscenen. Så overbevisende var han at, at – til sin ergrelse – aldri ble bydd på et glass øl, fordi alle trodde han var tørrlagt !

Dypeste spor i dagens publikumsbevissthet, satte han nok som Egon Olsen i en lang rekke Olsenbanden-filmer.  Det ble etter hvert mer enn 40 filmproduksjoner bl.a. Operasjon Løvsprett (1962), Hurra for Andersens (1966) og revyfilmen Kjære lille Norge (1973). Siden ble det TV-serier og han huskes godt som Henry i komiserien Mot i brøstet.

Arve Opsahl begynte sin teaterkarriere som konfektgutt på Chat Noir i 1938, mens han tok sikte på en  revisorutdannelse.  Spranget opp på scenen var imidlertid ikke så stort, og han debuterte som skuespiller i 1942, med Scala revyteater, senere på Edderkoppen og Chat Noir i en årrekke til han i 1967 ble ansatt ved Oslo Nye Teater.

Allerede i 1946 slo han igjennom som grammofonartist med debutsinglen «Når det kommer en båt med bananer» og «Swingfeber» .  Utover 40- og 50 tallet ble det en lang rekke platesuksesser, de fleste på merket Musica.

Arve Opsahl  gjorde også stor suksess i Sverige, både på TV og scene, og mange husker Pikene i Lissabon fra 63.

Han giftet seg med sin kjære Mary både i 1945 og 1954. Innimellom  var han gift med skuespillerinnen Liv Wilse (f. Ingebrigtsen).

Arve Opsahl  elsket sjøen og båtlivet. Hør han synge sine ramsalte seilerviser. Da er han i sitt Ess !


BW 3001 - 15 ramsalte seilerviser

3cd box, revyklassikere og Oslosanger
This text will be replaced