Tidenes Norsktopp-konge

Aktuell hitsamling


Stein Ingebrigtsen ble født i Namsos,og vokste opp med bl.a. Åge Aleksandersen og Terje Tysland i nabolaget. I ungdomstiden startet Stein bandet STEIN HENDRIX, som hadde mange spillejobber og fikk et godt fotfeste i trøndersk popmiljø.

Stein Ingebrigtsen ble landskjent i 1968 da han delte seieren i NRKs konkurranse «Talent 68» med Ingunn Hiorth. Den fyldige, upolerte stemmen traff produsent Arve Sigvaldsen rett i hjertet og et langt samarbeid ble innledet.


Først entret han hitlistene med debutsinglen «Langt Hår», og fulgte opp med flere gode utgivelser. I 1970 kom han med «Cento Campane» som gikk helt til topps på de norske VG-listene. Sangen var hentet fra en italiensk TV-serie, og Stein gjorde 2 versjoner: På den ene sang han på italiensk, og på den andre plystret han melodien. 

Han kan trolig også skryte av å være den eneste nordmann som har sunget og plystret på italiensk, og bl.a. solgt 30.000 av det i Japan.

Stein Ingebrigtsen var nå godt etablert. Han var sammen med Inger Lise Rypdal og Gro Anita Schønn drivkreftene bak en av tidenes mest suksessrike plateserier: TREFF, og han hadde suksess i inn- og utland. «Bare du», «Solen skinner alltid der du helst vil være» og «Den sangen hang sang engang» lå alle 3 i toppen på VGs singleliste, og finnes på debutalbumet Bare Stein.

Suksessen fortsatte På Svensktoppen der han lå i månedsvis med sangene «Bara Du», «För vi har platsen här i solen» («Solen skinner...») og «Spanska Ögon» («Spanske Øyne»).
 
I Tyskland ble Stein på 70-tallet kjent som Stein Ingersen, det ble for vanskelig med Ingebrigtsen den gang. Hans 8 tyske innspillinger, er samlet på albumet Es regnet nie in Kalifornien . I Tyskland lå han på bestselgerlistene med «So wie du» (Bare du) og «Es regnet nie in Kalifornien» (Solen skinner...) og fulgte opp med flere gode singler.

Men den hjemlige anerkjennelsen kom ikke, ihvertfall ikke i form av en Spellemannspris. Han var nominert i 1973, 1974 og 1975. Noen Melodi Grand Prix-karriere ble det heller aldri. Det var alltid andre som stakk av med det "store bandet" og tur til utlandet. Men noen GP-minner er det jo blitt. I 1969 sang han Vi'ddu ha tjangs av Georg Elgaaen, sammen mann som skrev Voi-Voi. Den kan du jo se igjen på NRKs nettsider.
 
I 1979 trakk han seg ut av det aktive artistlivet. I en periode opererte han som produsent for andre artister, og produserte blant annet to av Trygve Hoffs album. Trygve skrev på sin side teksten "Stjernetegn" som Stein gjorde til en hit 10 år etter.

Stein Ingebrigtsen har gjort plateinnspillinger på 6 språk (norsk, svensk, tysk, engelsk, italiensk og spansk). Han har en lang rekke suksesser å vise til  og kan se tilbake på et platesalg i millionklassen.

Det var Stein som sang om de 4 skøyte-Ess (åsså’n Hjallis) og det var han som snakket om Soldatens Kortstokk.


Stein Ingebrigtsen har hatt en lang karriere siden gjennombruddet i 1 NRKs Talent 68. Musikkinteressen fikk han i arv fra sin far som i mange år spilte fiolin med Chicago symfoniorkester . Arven har gått videre til Steins sønn Christian Ingebrigtsen, etablert låtskriver og frontfigur  i bandet "A-1" som har gått til topps i England flere ganger.
 
70 årenes Norsktoppkonge besøkte platestudio igjen i 2012 og albumet Livet markedsføres av Tylden & Co på prefix: GTACD 8512.  
 
NRKs TV-portrett Stein Ingebrigtsen  - Fra Namsos og tilbake, er en suksess for NRK. Kanalen har vist programmet mer enn 12 ganger, og det har gledet utallige gamle fans og nye seere. Albumet YESTERDAY WALTZ er basert på musikkinnslagene i programmet. Prefix: TWEB 047.


Stein Ingebrigtsen har en aktiv agenda. Han synger med storband i inn- og utland. Han turnerer sammen med venner og kollegaer som Jenny Jenssen, Dag Spantell og Philip Kruse, og han drar på solo-oppdrag.

Når han ikke bedriver musikk, dyrker han gjerne andre hobbies som matlaging, snekring og muring, eller han går lange turer.


Stein Ingebrigtsen på Facebook  og iTunes:


De tyske innspillingene

Stein deltok på flere tyske TV-samlinger

11901 Remastret 2014 med booklet

11903 Remastret 2014 med booklet

Ny samling av store 70 talls låter på engelsk - TATO 1071

Nyeste studioalbum

Sangene fra TV-programmet - TWEB 047
This text will be replaced