Fra Eidskog til Karibien


Trond Erics orkester hadde den første spillejobben på et lite grendehus Grusjølia på Vestmarka 17. mai 1984.
 
I 1986 vant orkesteret en amatørkonkurranse på Kjellmyra, noe som medførte at orkesteret fikk et uttall av spillejobber rundt om i distriktet. Under amatørkonkurransen satt Per Johan Skjærstad (mannen bak ”Frem Fra Glemselen”) i juryen, som ga gutta platekontrakt og i 1987 ble ”Farvel Marita” mye spilt på Hedmarksradioen.
 
Trond Erik Grundt var gründeren, og den første vokalisten. Han synger også på en rekke av bandets mange hits. I 1995 sluttet Trond Erik Grundt i orkesteret, mest fordi han syntes musikken tok for mye av hans tid, men han fortsatte på konsulentbasis, og skrev en del av bandets materiell. Som vokalist ble han erstattet av Lars Espen Skogvold.
 
Da de populære ”Dansebandcruisene” i Karibien ble igangsatt i 1995, var det Trond Erics som leverte kampanjesangen ”Kom bli med oss til Karibien”, og de ble en drivkraft blant artistene både om bord på ”SS Norway” og i de mange NRK TV-sendte danseprogrammene.
 
Lars Espen Skogvold, Jan Tore Kraft, Thomas Biller, Jan Ove Fjeld og Svein Tore Mengkrok ble svært så ettertraktet på danselokalene, og spilleoppdragene sto i kø på begge sider av kjølen. TROND-ERICS er klart det norske bandet som har hatt flest spillejobber i Sverige. Blant de største favorittlåtene var  "Finn deg en engel", "Brudeslør og hvite roser",  Rolf Løvlands "Jeg kan se en stjerne falle" og  gladlåtene ”Palma de Mallorca” og ”Itte mas om min tut-tut”.
 
Trond Erics ble i 2000 kåret til "Årets Eidskoginger" under Blomstringsdagene på Skotterud ! Det er ikke første trofé den populære gjengen har innkassert. De ble også "Norgesmestere" for danseband i 1992 (Se og HørTV2), en posisjon de holdt i flere år. 2001 ble det nytt plateselskap for Trond Erics (Tylden & co), som hadde mange norske danseband i rekka. Der ble det 4 utgivelser. "Det ligger no rart i luften" (2001), "Donna Bella Donna" 2004, "Speilbilde" (2006).
 
I 2007 bestemte bandet seg for og legge opp. Den 1.januar 2008 var det slutt, men musikken lever videre. 

TVA 1008

TVA 1023

TVA 1042

11887 3cd boks
This text will be replaced