Gro Anita Schønn (1950 - 2001)

Hennes stemme finnes på over 1 million solgte norske plater. Hun var en av

70-tallets virkelige stjerner. I 1969 kom gjennombruddet. Ikledd hotpants og platåsko trillet hun hits som «Lutfattig læregutt», «Er det underlig man lengter bort i blant?» ut av ermet og tok «En enkel sang om frihet» og «Eviva Espana» helt til topps på VG-lista.

 

TREFF - SERIEN med 240 uker på VG-lista !

Fra 1970 forente hun krefter med INGER LISE RYPDAL og STEIN INGEBRIGTSEN i den legendariske ”Treff”-serien !

Utover 70-tallet ble det en rekke platesuksesser, men også medvirkning i revyer

på Chat Noir og i musikaler som Rocky Horror Show. Plateinnspillingen derfra er av ROCKY HORROR-kjennere kåret til den beste innspillingen utenfor England.

 

Hun hadde teft for dyktige norske talenter. Tore Hansen skrev hennes originalinnspilling av sangen VIT AT JEG ELSKER DEG for henne. Siden spilte han den inn selv med UNIT FIVE, og sangen ble en av bandets aller største hits. .

Da Stein Ove Berg hørte hennes tolkning av hans IKKE GRÅT OM DET ER VINTER OG DET SNØR, ble han meget begeistret, og spilte senere inn sangen på plate selv. Stein Ove fortsatte samarbeidet med Gro Anita, og skrev flere tekster for henne.

En annen norsk poplegende Asbjørn Asa Krogtoft (”Graveyard Paradise”) skrev også melodier og tekster til henne og produserte flere av hennes innspillinger.

I 1981 trakk hun seg tilbake fra artistlivet. Etter 15 år, sammenhengende i rampelyset følte hun trang til å et privatliv, og valgte en anonym tilværelse.

Til tross for sine tallrike suksesser, mener mange i dag at hun var en undervurdert artist. Døm selv – hør hennes mange flotte innspillinger – nå på nettet.

This text will be replaced