Medlem i MILLION-klubben !

Millionselgeren

Foto: Arve Ringen
Totalt har Lillian Askelands platesalg for lengst oversteget 1 million eksemplarer.

Men det er lenge siden store hits som ”Jambalaya”. ”Frank”, ”Jimmy Brown” og ”Du trengte meg”, nå Lillian. Hva har hendt siden sist ?

”Jeg har jobbet som lærer på dagtid, og studert kvelder og helger over mange år”, sier Lillian Askeland. ”Mange har gjort som jeg. Å ha en bakgrunn som sangartist har absolutt ikke vært noe drawback, men en fordel i skolen. (Da tenker jeg ikke på at man er en kjent person, men den erfaringen en har som artist.)”.

Hun bestemte seg på åttitallet at hun ville ha en utdannelse ved siden av sangen. Det kunne være bra å ha i tøffe tider, samtidig som hun rett og slett ønsket mer utdannelse, og det å ha noe å strekke seg etter. Tok videregående på midten av åtti - tallet, deretter Ex - Phil. På nitti - tallet mellomfag i Sosialpedagogikk, videre en kursutdannelse i Motivasjon. Et studie i Norsk ble avsluttet for noen år siden, og hun har fullført Statsvitenskap med tema: Menneskerettigheter i kriser, krig,og katastrofer.

Ved siden av har hun hele tiden vært aktiv med musikken; mest med Country Snakes. Countrymusikken har alltid hatt et godt feste i landet vårt. Lillian Askeland og Country Snakes er blant de viktigste bidragsyterne.

I 2015 kan hun feire 50-års jubileum som artist, sammen med kollega Ottar Big Hand Johansen. De 2 stjerneveteranene turnerer landet vårt og feirer sine jubileum, samt 40-års jubileum for den toppselgende Countryfest-serien.


Debutalbumet

Oppfølger med mange hits

Tredje albumet på norsk

Nr 1 album i Norge, innspilt i USA

Hennes suksessalbum for Studio B på 80 tallet

Duettalbum med ig Hand

83 album for Big Hand records

Arrangert av Rolf Løvland på 80-tallet

22 best of lisensiert til Tylden

Det første Countryfest albumet som solgte over 100.000

Nyeste album fra 2008
This text will be replaced